Op 1 maart 2022 stond er een interview met Pieter van Heiningen in de Nunspeter Koerier. Hierin wordt dieper in gegaan op het hoe en waarom Pieter zijn liefde voor het schrijven van gedichten is ontstaan. En waar zijn liefde voor de Veluwe en de Wadden vandaan komt. 

interview met pieter van heiningen
In dit interview praat journaliste Jennita van den Berg met Pieter over het hoe en het waarom van zijn eerste verschenen bundels.
Zijn wortels zijn diep verbonden met de Veluwe en met name met Nunspeet.

In de bundel ‘Dichter op de Veluwe’ staan niet alleen gedichten. Er staan ook een aantal (aangrijpende) verhalen van opa Coeleman en zijn ouders. Deze verhalen spelen zich af in de Tweede Wereldoorlog

In de tweede bundel ‘De Wadden bijeen Gedicht’ gaat het vooral over dit prachtige gebied en haar eilanden. Daar is hij een paar keer per jaar te vinden. Beide bundels zijn te verkrijgen bij de boekhandels, zoals Bruna, Libris, Bol.com en Mijn Bestseller.nl. De bundels zijn de moeite waard van het lezen en bekijken. 

Het interview met Pieter van Heiningen is ook te lezen op de digitale krant van de Nunspeter Koerier en in de papieren versie van dit weekblad van 1-3-2022.

Pieter van Heiningen, Dichter op de Veluwe. 

Print Friendly, PDF & Email