Gedichten en gedachten over de Veluwe, Wadden en Natuur van Dichter bij de Natuur

Black lives matter is discriminatie van de rest, toch?

black lives matter koffervolgedichtenVolgens ingewijden was Jerry Affriyie, baas van KOZP, ontzettend blij met de steun van Groen Links burgemeester Femke Halsema. Zij zorgde er niet alleen voor dat de demonstranten het ‘Black lives matter’ motto onder de aandacht konden brengen. Femke gaf ook het corona virus alle ruimte. En dat is mooi. Maar zijn die demonstraties n.a.v. de gewelddadige dood van George Floyd wel zo oprecht? Of zijn ze eigenlijk hypocriet?

Black lives matter natuurlijk

Dat er boosheid, ja zelfs kwaadheid is over de gewelddadige dood van de Amerikaan George Floyd is meer dan logisch. De beelden deden me denken aan die van Mitch. En zo zou ik nog meer van die situaties op kunnen noemen. Geweld, zeker onnodig geweld, ook van politie kan niet door de beugel. Of je nu gewoon burger bent, politieman, of wat dan ook, je hebt het recht niet om het leven van een ander te nemen. Dat recht heeft niemand. Ook de moordenaar van Anne Faber had dat recht niet. Of ik denk aan zoveel anderen die uit het leven gerukt werden.

Dat er in Amsterdam en vervolgens in andere steden gedemonstreerd werd is te begrijpen. Maar in deze corona tijd verwerpelijk, als je je niet houdt aan de anderhalve meter eis. Restauranthouders, sportscholen en vele anderen, ja zelfs scholen moeten zich houden aan die regel. Maar voor deze demonstranten gelden blijkbaar deze regels niet. Daarmee maken ze wel een statement. Namelijk ‘mijn leven doet er toe, maar dat van de niet aanwezigen niet.

Wat mij vooral opvalt is dat deze demonstranten en woordvoerders vooral zich zelf graag in de slachtofferrol plaatsen. Ze verplaatsen dat wat in de VS gebeurd is, naar ons land. In de VS is discriminatie diep geworteld. In ons land ligt dat toch wel wat anders. 
Het is zeer onterecht dat racisme of discriminatie alleen maar de gekleurde medemens betreft. De dagelijkse gebeurtenissen laten wel een heel ander beeld zie. Nee beste demonstranten, racisme en discriminatie is ontoelaatbaar voor alle inwoners van ons land!

Demonstranten en sympathisanten hypocriet?

Ik heb er moeite mee, dat je tegen beter weten in, de gezondheid van anderen in gevaar brengt. Je moet en zal demonstreren (tegen iets wat in de VS gebeurd is). Je wilt je zin hebben. Anders ga je rotzooi schoppen. Dat is niet alleen verwerpelijk, maar ook ondemocratisch. 

Waarom demonstreert men niet tegen geweld tegen onze Joodse medeburgers? Waarom draait men het hoofd om als twee homo’s gepest en getreiterd worden. Waarom is er geen demonstratie op De Dam toen de Jezidi’s door IS werden vermoord en verkracht? Waarom moet een Joodse school beveiligd worden?

Waar is de oprechte verontwaardiging van deze demonstranten en BN-ers over de slavernij en uitbuiting van met name Aziatische arbeiders en huishoudsters in veel Arabische landen, zoals Saoedi-Arabië?

Ik begrijp het wel. Dat is niet in en hip. Dat is ver weg. Maar de VS is toch de bakermat van onze westerse beschaving? Zelf denk ik daar anders over. Mijns inziens is de VS geen haar beter dan Rusland of China. 

Tot nu toe heb ik nog geen enkele demonstratie gezien tegen het geweld tegen hulpverleners. Nee, opeens is KZOP niet thuis. Jerry Affriyie hult zich dan in stil zwijgen. Misschien jaloers op echte slachtoffers van geweld?

Naäpen kunnen we in ons land

Nee, wat dat betreft vallen deze demonstranten door de mand. Ook zijn er teveel meelopers, die haast niet weten, waarom men demonstreert. Daarnaast valt me op dat er veel Nederlanders zijn, die niet in staat zijn om zelf creatief zijn.

Kijk naar de gele hesjes in Parijs. En ja hoor, in Nederland verschenen ze ook op eens. Kijk naar Greta Thunberg, die voor het klimaat op kwam. Ook Nederland kreeg haar Greta in de persoon van Lilly Pat en Dana Seggev. Hoe origineel kun je zijn? Of is het gewoon naäpen?

Voor mij geldt dat niet alleen Black Lives Matter. Wat te denken van al die medewerkers in ze zorg. Die hebben met gevaar voor eigen leven weken lang geïnfecteerde mensen verpleegd. Bijna tot ze er bij neer vielen. 

Maar helaas komt ook in ons land discriminatie voor. Ik denk dan al die mensen, die zich in het zweet des aanschijns werken. De mannen en vrouwen in de bouw, die huizen voor blanke en gekleurde medemensen bouwen. Al die harde werkers bij de vuilnisdiensten, de wegenbouwers en stijgerbouwers. Het is te gek voor woorden dat de meeste van die harde werkers blank zijn. Al die metselaars en grondwerkers, die keihard moeten werken om geld te verdienen voor hun gezin.

En dat, terwijl zelfs Jerri en al die anders schreeuwers graag zulk werk zouden willen doen. Terecht dat ze zich gediscrimineerd voelen en hun hand moeten ophouden bij de Gemeente of het Rijk.

All Lives Matters

Discriminatie kan niet alleen geclaimd worden door de gekleurde medelanders. Discriminatie vindt plaats in alle lagen ven de bevolking. Racisme mag niet bestaan in ons land. Geen enkel ras is beter of slechter dan het andere. Dat staat in onze Grondwet. 

Daarom voor mij All Lives Matters, ongeacht ras, huidskleur, geloof, geaardheid of sociale status. We mogen het leven van anderen niet in gevaar brengen. We mogen niet beslissen over het leven van de ander. Elk mens is gelijk. Elk mens doet er toe.

Toch gek dat op 2 juni 2020 wel gedemonstreerd werd en men tijdens de bezetting van de Nazi’s zo weinig deed, enkele acties uitgezonderd. Toen keken velen in Amsterdam de andere kant op. Dan denk ik aan mijn opa, die wel het lef had te protesteren tegen de onmenselijkheid van de Duitse bezetter. 

De pot verwijt de ketel

Protesteren in vredestijd, of in een land waar je recht hebt op vrije meningsuiting is daarom ook zo gemakkelijk. Dat zouden deze demonstranten van ‘Black Lives Matter’ zich eens moeten realiseren. Nog vreemder is het, als je weet dat Akwasi en Afriyie Ghanezen zijn van de Ashanti. Dit was bovenliggende rijke stam was in Ghana. Zij verdienden eeuwenlang hun rijkdom met het verkopen van het arme deel van de bevolking aan Europeanen. Verwijt de pot toch de ketel dat hij zwart ziet.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Vorige

Jaap van Dissel, de geheimen van de redder des vaderlands

Volgende

iPad in het onderwijs een zegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord als je geen bezwaar hebt. Of kies anders voor geen cookies. Voor de privacy policy zie onder aan deze website in de footer.

View more
Akkoord