IMG_20211217_142253578

Op dit moment staat het nieuws bol van de booster campagne. Begin deze maand bungelde ons land rond Bulgarije. De laatste dagen, als we Hugo De Jonge moeten geloven, maken we daarin een inhaalslag. Zelf probeerde ik ook een afspraak te maken. Dat heeft me drie dagen gekost. Voor mij is het duidelijk:  ik haal de Boosterprik gewoon in het bos.

Boosterprik noodzakelijk?

Al met al neem ik met petje af voor Hugo en zijn kornuiten. Het is niet eenvoudig om iedereen het naar de zin te maken. Eigenlijk is het nooit goed. Wij Nederlanders zijn een volkje van klagers en zeurpieten. En we weten het altijd beter. Aan gezag hebben we een broertje dood. 

Of zoals Godfried Bomans zei : Met een Nederlander valt niet te discussiëren. Hij heeft tot het einde toe gelijk en daalt met deze zekerheid opgewekt het graf in.

Nederlanders zeggen, als je al begint met ademhalen,  ja maar…
Dergelijke eigenschappen zijn een doodsteek voor regels die voor allen gelden. Zelfs politici en het Koninklijk Huis nemen een loopje met de regels, die voor iedereen gelden.

Boosterprik gewoon in het bos

Ik word daar wel eens moe van. Maar ik kan wel blijven hangen in de rol van slachtoffer. Echter daar pas ik voor. Ik zoek zelf mijn geluksmomenten. Gewoon genieten van wat gratis is. Dat betekent voor mij: veel wandelen, fietsen, genieten, schrijven en fotograferen. Op die manier heb ik geen last van al dat gedoe en gezeur. 

 

Boosterprik gewoon in het bos

Boosterprik gewoon in het bos

Als ik over de hei loop
en echt stil ben,
omdat deze tijd
toch zo vreemd is

en dan denk aan allen,
die ons zijn ontvallen,
dan koester ik hen
in mijn gedachten.

Als we dan samen lopen
tussen kale bomen
over kronkelende paden,
dan ontstijgen we de drukte,

om intens te genieten
van de wind en de luchten,
dan ontmoet ik hen weer en
kunnen we even samen lachen.

Hopelijk hebben jullie ook een plekje, een naaste, een moment, waar je regelmatig je boosterprik kunt halen. Iets of iemand, die je even uit de put haalt, je ondersteunt. Kijk vooral naar elkaar om en geniet van wat we allemaal wel hebben. 

Print Friendly, PDF & Email