Vandaag stond ik wat later op. We hoefden niets. Alle tijd aan ons zelf. Eerst koffie zetten en de radio aan. Vervolgens wierp ik een blik door het raam en zag wat jullie nu zien hierboven. Regen, die gestaag neerviel. Het water vormde plassen op de stoep. Koeien schuilden onder het kleine beetje overhangend groen wat er was in het weiland van de buren. Maar de corona belevenissen in Putten hielden ons ook bezig. Het kabinet houdt ons land met haar coronabeleid in haar greep.

Corona belevenissen in Putten

Al weer een jaar wonen we in Huinen, een woonkern op het platteland van Putten. Het bevalt ons goed. De seizoenen wisselen elkaar hier duidelijk af. Na de lange hete zomer zitten we nu in de natte herfst. Gelukkig heeft onze kleine nieuwe eco-woning een overdekt zitgedeelte. Heerlijk om te zitten. ’s Zomers tot de late uurtjes. Maar ook met regenachtige dagen is het daar goed toeven. 

Ja, vandaag waren de mondkapjes het gesprek van de dag. Onze kleinkinderen hadden er één gekregen met een hondensnuitje. Zelf hebben we een aantal witte, de kleur van de vrede. Want #ikdoewelmee. 

corona belevenissen in Putten

Onze kleinkinderen hadden snel door wat je er mee kon doen. Niet alleen als mondkapje te gebruiken, maar ook als kinwarmer, petje en zelfs als katapult te gebruiken. 

Ondertussen bleef het regenen. De jonge koeien van de buren holden regelmatig heen en weer om de saaiheid van deze grijze dag van zich af te schudden. 

Coronamaatregelen in Putten

De uitnodiging, die ik had voor de herdenking van de Razzia 1944 Putten, werd gecanceld. Morgenavond wordt dat slechts in zeer beperkte kring gehouden. Geen toeschouwers gewenst in verband met het heen-en-weer beleid van dit kabinet. 

De winkelwagentjes bij de Jumbo worden weer keurig schoon gemaakt. Bij AH moet je dat zelf doen. Bij de Plus hebben ze er zelfs een stoomreiniger voor aangeschaft.  

Ook even in de Action geweest. Bij de deur hing een mondkapjes advies. Ik dacht ‘laat ik niet koppig zijn’ en deed dus keurig een mondkapje op. Velen deden dat ook. Maar een even groot deel droeg het mondkapje niet. Groot nadeel was wel, dat mijn bril besloeg en ik bij de kassa ontdekte, dat ik dingen in mijn mandje had, die ik eigenlijk niet had willen kopen. 

Tot zover mijn corona belevenissen in Putten. 

Print Friendly, PDF & Email