Dichter op de Veluwe

In Dichter op de Veluwe laat de auteur u mee genieten van de natuur van dit mooie gebied. In gedichten en verhalen komen de meest bijzondere, maar ook gewone zaken aan de orde. Met eigen foto’s wordt dit alles geïllustreerd. 

Dichter op de Veluwe

In de vier seizoenen komt de diversiteit van de natuur aan de orde. Ik haal mijn inspiratie uit de prachtige natuur van de Veluwe en haar bewoners. 

Soms zijn de plekken, die mijn gedichten beschrijven, heel herkenbaar. Aan de hand van de gedichten, verhalen en foto’s kan de lezer zelfs een mooie tocht per fiets maken. Met de auto mag natuurlijk ook.

Dichter op de Veluwe en Nunspeet

De band met de Veluwe is altijd al heel groot geweest. Mijn grootouders woonden hun levenlang in Nunspeet. Opa en oma Coeleman woonden aan de Stationslaan, de Brinkersweg, de Bergakkerweg en de Westerlaan. Hun levenseinde brachten ze samen door op de Bunterhoek.

Mijn opa heeft in Kamp Vught gezeten en kwam redelijk gehavend eruit. Mijn ouders, die enkele maanden in Rotterdam woonden, wisten ternauwernood het bombardement op Rotterdam te overleven, waarna ze naar Nunspeet gingen.

In de jaren vijftig logeerden we in de zomervakantie meestal aan de Westerlaan bij de familie Westerink. Nunspeet heeft heel wat herinneringen opgeleverd. Opdat deze niet verloren zullen gaan, is deze bundel ook ontstaan.

De bundel ‘Dichter op de Veluwe’ verkrijgen

De bundel is te koop voor €14,45 bij mijn uitgever , maar ook bij het Centraal Boekhuis, Bruna en Bol.com.

Dichter op de Veluwe

f8e9ed0cd01d143afb7ca1324fb84a47Korte inhoud van de bundel

  1. Lente gedichten (o.a. Solse Gat, Zomaar een boom en het verhaal ‘Een gewone werkdag in maart 1943’)
  2. Zomer gedichten (o.a. De Waskolk, Zandverstuiving en het verhaal ‘Bijrijder bij de VVM’)
  3. Herfst gedichten (o.a. Fietsen op het Eibertjespad, Bos van Dansende Bomen en verhaal ‘Onderduiken in het keukenkastje’)
  4. Wintergedichten o.a. Speulderbos, Besneeuwd Putten en verhaal ‘Belevenissen van veldwachter Coeleman’)

 

Ik wens je veel leesplezier. 

 

Print Friendly, PDF & Email