Gedichten en gedachten over de Veluwe, Wadden en Natuur van Dichter bij de Natuur

Grapperhaus blijft aan, maar wel beperkt houdbaar

Grapperhaus blijft aan

Afterparty voor de kinderen op feest Grapperhaus

Deze week werden we allen blij verrast met het optreden van Ferd Grapperhaus. Tijdens zijn huwelijk hielden de jonge echtlieden en bruiloftsgasten zich aan geen enkele corona regel. Vreemd en oneerlijk. Alle landgenoten trachten zo goed en zo kwaad zich aan deze onmenselijke regels te houden. Na een lang debat was dit de uitkomst: Grapperhaus blijft aan, maar wel beperkt houdbaar.

Het voorspel

Iedereen gunt de ander een mooie dag op zijn of haar huwelijk. Maar in deze tijd van corona ligt het allemaal wat anders, wat gevoeliger. Je moet goed nadenken bij wat je doet. 
De kop van deze alinea doet wellicht anders vermoeden. Maar ja, het gaat wel over een huwelijk van een jong stel, nou ja, ook al weer wat belegen.

Het voorspel ligt toch bij het instellen van allerlei regels om het corona virus het hoofd te bieden. Zeker in de eerste maanden hebben we gezien, hoe onbarmhartig het virus toesloeg. Niet voor niets dat het kabinet allerlei regels instelde, die voor iedereen moeten gelden:

  • hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • houdt anderhalve meter afstand (dus niet knuffelen)
  • geef geen handen
  • was je handen totdat ze uiteen vallen
  • niet meer dan 30 personen bij een huwelijk, of begrafenis

Die maatregelen hebben uiteindelijk er toe geleid, dat het virus zich minder snel verspreidde op den duur. Of kwam dat gewoon door de zomermaanden en de vakantie? 
Degenen, die zich niet aan deze regels houden, krijgen een fikse boete en een strafblad. Want ja, regels zijn regels. Gelden die voor iedereen? Ja, zeker, zelfs voor politici. 

Het hoogtepunt

Het hoogtepunt voor Grapperhaus en zijn nieuwe echtgenote kwam vorige week. Het huwelijksfeest was zeer geslaagd. Jammer dat er meer dan 30 personen aanwezig waren. Maar Grapperhaus legde uit dat er toch zo’n veertig bezoekers illegaal gekomen waren.

Dankzij een fotograaf van een bekend roddelblad konden we allemaal mee genieten van het feest. Er werden handen geschud, er werd geknuffeld, er werd niet in de binnenkant van de elleboog gehoest. En hoe later het werd, hoe hoger de temperatuur opliep bij een aantal aanwezigen.

De plaatselijke BOA’s hadden die dag van Grapperhaus een extra snipperdag gekregen. Zo hadden ze ook wat te vieren. En hoefden ze geen boetes uit te delen. Kijk maar eens naar Urk, wat ze daar met een enge BOA doen. Dan bedenk je je wel twee keer, voordat je je bonnenboekje trekt.

De naweeën: Grapperhaus blijft aan !

Woensdag 2 september werd in de IIe Kamer druk gedebatteerd over het aftreden van Ferd. Er werd ‘Ach en Wee’ geroepen door velen. Maar uiteindelijk mocht Ferd blijven. Hij had zijn excuses aangeboden. Huilde zachtjes tussen zijn betoog door, snoot netjes in de binnenkant van zijn elleboog. Iedereen was geroerd door zo’n kwetsbare opstelling. Zelfs collega Broekers-Knol hield het niet droog. 

Voor ons wordt het nu wat gemakkelijker. Word je aangehouden door een BOA, ga eerst door het stof en dan echt diep. Vervolgens begin je erbarmelijk te huilen. Je snuit je neus in de binnenkant van je elleboog. Biedt hem/haar vervolgens nogmaals je excuses aan. Dan krijg je zeker geen boete.

Als de hork echter niet te vermurwen is en je alsnog een boete wenst te geven, dan kun je twee dingen doen:

  1. Of je gooit de BOA het water in (zie Urk)
  2. Of je zegt dat je Jan, Jaap, Jord, Annie Grapperhaus heet.

Bij dat laatste kom je zeker goed weg, als je tenminste kaal bent een een brilletje draagt. Want Grapperhaus blijft aan, maar wel beperkt houdbaar!

Print Friendly, PDF & Email

Vorige

Hollandse Luchten

Volgende

Hun hebben iets gedaan

  1. Hij gaf het verkeerde voorbeeld en dan opeens merk je ook dat er versoepelingen kwamen. De gewone mens ontvangt een boete en hij komt er mee weg…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord als je geen bezwaar hebt. Of kies anders voor geen cookies. Voor de privacy policy zie onder aan deze website in de footer.

View more
Akkoord