Hallmark stopt samenwerking
Na Hallmark heeft nu oog EMMA matras de samenwerking met de Meilandjes beëindigd. De biografie van Erica Renkema, die onlangs verscheen, heeft wat los gemaakt in deze ondernemingen. Erica neemt nooit een blad voor haar mond. Maar dat pikken Hallmark en EMMA matras niet. Hallmark stopt samenwerking met Meilandjes per direct. Goed? Of gewoon wat laf en aan de late kant?

Hallmark stopt samenwerking met Meilandjes

Tot grote verbazing van velen kondigde kaartenhuis Hallmark de samenwerking met de Meilandjes te stoppen. En wel per direct. Aanleiding van hun besluit waren de uitspraken van Erica over moslima: „Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt toch de wind in je haren voelen? Dat is vrijheid”.  Ook noemde ze mensen in een boerka ’pinguïns’.

Heel vreemd, dat Hallmark pas vorige week tot dit besluit kwam. Het boek was al weken eerder uitgekomen. Het lijkt er op, dat als er pas reacties binnen komen bij zo’n bedrijf, men kiest voor een boycot van deze BN’ers. Zelf vind ik dat nogal laat en laf. Wel eerst gebruik maken van deze mensen.

Kaarten verkopen met teksten, zoals ‘Oh, wat gooeeedd’, of met ‘Wijnen, wijnen, wijnen’. Dat komt bij nogal hypocriet over. Voor mij geen Hallmark meer. Ondanks dat ze zelf zeggen ‘Je laat me een momentje glimlachen’. En ‘Wie verras jij met een kaart?’. Nou ik in ieder geval niet, zeker niet met een kaart van Hallmark.

Zet EMMA matras bij grof vuil

Begin deze week bleek Hallmark niet het enige bedrijf te zijn, dat de samenwerking met de Meilandjes verbrak. Ook EMMA Matrassen staakte verbolgen de samenwerking. Nu met Maxime. Of zoals ze dat zelf op Instagram zeggen:  “We zijn een „internationaal en divers bedrijf” en dat de uitspraken van Erica staan haaks op die waarden!” Ik wist niet, dat zo’n bedrijf eigen waarden heeft.

Nog verbazender, als men zegt, dat ze een levensbeschouwing uit willen dragen. Nog vreemder om een dochter te straffen voor de uitspraken van haar moeder. Zo’n bedrijf verwacht dan dat een kind zijn of haar ouder ‘voor de bus gooit’. Redelijk onfrisse praktijken van dit Duitse bedrijf.

Als ik een EMMA Matras zou hebben, dan zou ik deze direct bij het grof vuil zetten. Als je echter op het internet wat naspeurt, blijken dat helemaal geen beste matrassen te zijn. Ze worden in Duitsland en elders gemaakt. Daar levert BASF bepaalde chemische ingrediënten aan, die verwerkt worden in de koudschuim onderdelen. Was dat ook niet het bedrijf , dat IG-Farben (ziklon-B) na de oorlog overnam? 
Raar dat EMMA Matras dus wel met een dochter, van een tamelijk verdacht bedrijf,  samenwerkt.

Geen Hallmark op een EMMA Matras

Voor mij is het duidelijk. Bedrijven, overheden en dergelijke, die zo graag politiek correct willen doen, hebben niets aan mij. Natuurlijk houd ik de Grondwet aan, respecteer ieders mening, geloof en geaardheid. Maar dat neemt niet weg, dat we moeten buigen voor elk punt van kritiek op iets. Dan is het einde zoek. 

Je moet ook eens je rug durven te rechten (zonder EMMA Matras). Je mag je zelf ook best eens een kaartje sturen (geen Hallmark) om een glimlach op je gezicht te toveren.

Ik zeg maar zo:

Liever slapen in een ongemakkelijk bed in vrijheid, dan slapen op een EMMA Matras in onvrijheid.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email