Gedichten en gedachten over de Veluwe, Wadden en Natuur van Dichter bij de Natuur

Miljoenen foute mondkapjes door geklungel overheid

Foute mondkapjesOf het nu de Fyra is, de Uithoflijn in Utrecht, een groot aantal, ICT-projecten, de bonnetjesaffaire of soortgelijke dubieuze praktijken, het lijkt er op dat de Overheid nimmer in staat is om te leren van fouten. Nu weer miljoenen foute mondkapjes.

Miljoenen foute mondkapjes door geklungel overheid

Nu lees je weer, dat er een kleine vijf miljoen foute mondkapjes zijn gekocht. Eerder ook al een paar honderdduizend. Blijkbaar zitten er bij de Overheid mensen aan de knoppen te draaien, die de ballen verstand hebben van hetgeen ze moeten doen.
Zelf zoiets melden komt niet op bij de verantwoordelijken. 

Dankzij onderzoekende en attente journalisten en dergelijke weten we dat. Vervolgens verschuilt men zich achter een ander, een leidinggevende of het RIVM. Maar leren van je fouten, ho maar!

Nu heeft het kabinet bepaald dat in het OV mondkapjes verplicht worden. Elke passagier moet er zelf voor zorgen. En dat terwijl Jaap van Dissel nog steeds stellig vol houdt: ‘Mondkapjes in het dagelijks leven waren en zijn zinloos.’

Ik zou zeggen, Mark Rutte, deel die afgekeurde mondkapjes uit aan alle OV-passagiers. Dan dienen ze nog ergens voor. En luister minder naar Jaap van Dissel.

Task Force, geklungel ten top

De zogenaamde Task Force voor deze pandemie is in ons land het OMT. Oftewel het Outbreak Management Team. De naam alleen al. Met als voorzitter, je raadt het al Jaap van Dissel.

Begin van dit jaar stelde Disseltje dat het coronavirus niet zo snel zou gaan. Helemaal niet in ons land. Want corona behoort niet tot de Schengenlanden en stopt bij de grens.

Zelf denk ik dat het virus is gaan rond spoken, toen Rutte en van Dissel tijdens de eerste persconferentie elkaar per ongeluk een hand gaven. Het niets ontziende virus spoedde zich eerst naar Limburg en Brabant om daar carnaval te vieren.

De verpleeghuizen verloren honderden mensen

Dankzij het OMT en van Dissel bleven de verpleeg- en verzorgingstehuizen verstoken van beschermende middelen met alle gevolgen van dien. Alles moest naar de IC-‘s. Staat natuurlijk hipper. Maar daardoor vielen er wel honderden, misschien duizenden, onnodige doden, die vaak eenzaam hun laatste adem uitbliezen.

Het zal me niet verbazen, als al die miljoenen mondkapjes nu verkocht gaan worden aan verpleeg- en verzorgingstehuizen. Ook mantelzorgers en de thuiszorg zullen opeens overladen worden met (afgekeurde) mondkapjes. Want tenslotte moet het geld rollen. 

Misschien kan van Dissel ook eens een goed mondkapje op doen, maar dan wel goed geluidsdicht.

Print Friendly, PDF & Email

Vorige

Bombardement Rotterdam 14 mei 1940

Volgende

Wolf doodt schapen: wie volgt?

  1. pjotr

    Mooi verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord als je geen bezwaar hebt. Of kies anders voor geen cookies. Voor de privacy policy zie onder aan deze website in de footer.

View more
Akkoord