Tweede kamer verkiezingen 2021

Ook verstrikt in het politieke web?

Cursief: Tweede Kamer verkiezingen 2021

Vandaag is het dan echt de officiële stemdag voor de Tweede Kamer verkiezingen 2021. In het laatste debat van dinsdag 16 maart probeerden de lijsttrekkers nog even hun collega’s lekker onderuit te halen. Het was weer als van oudst: lekker de ander de maat nemen, maar het achterste van hun verkiezingstong laten zien, hó maar.

Zelf heb ik steeds minder met de verkiezingen en de partijleiders, die van alles beloven en deze beloftes vervolgens niet na komen. Daarnaast is het toch veel van hetzelfde: zorgen dat je als partij vooral aan de macht blijft. Zo’n debat hoeft voor mij niet meer. Het grote gekonkel en handjeklap kan morgen weer beginnen. En de uitslag ervan weten we al: VVD leidt de formatie gesprekken en de rest mag aanschuiven, als ze maar niet teveel noten op hun zang hebben.

Ik heb al gestemd. Per post namelijk. Dat was heel handig. En zo moeilijk was dat niet. Gewoon even goed lezen en een kind kan de was doen. Behalve Jan Terlouw dan. Die zat te klungelen als een kleuter, die nog niet de vouwreeks had geleerd.

Echt stemmen is ook moeilijk. Kijkend naar onze Hugo de Jonge. Die zelfs niet in staat was, zijn zaakjes op orde te hebben: lekker met een verlopen paspoort naar het stembureau gaan. Nee, nu begrijpen we ook, dat het vaccineren zo lang duurt. De man is eigenlijk ongeschikt om als minister op te treden. 

Tweede Kamer verkiezingen vandaag

Zelf heb ik er goed over na gedacht. Mijn keuze wordt bepaald door hetgeen ik in onderstaand gedicht heb neer geschreven:

Verkiezingen

We hebben altijd
een keuze

links, rechts
of gewoon midden

rijkdom, macht
of gewoon eerlijk delen

als kiezer heb ik
levende dromen

wat er toe doet
en blijft bestaan

gedachten gaan op de loop
met mooie beloftes

maar ik zoek verbinding
met hart en met hoofd

en bepaal zo
mijn eigen keuze

Ik wens jullie allemaal een mooie verkiezingsuitslag. En hopelijk levert het geen kater op. Proost.

Print Friendly, PDF & Email