veluwe verhalen van mees peet

Verpozen in het bos bij Nunspeet (ongeveer 1938) mijn ouders en oom Willem en tante Lena

In Veluwe Verhalen van mees Peet vertelt hij over bijzondere gebeurtenissen, die plaats vonden op de Veluwe. Gebeurtenissen, die zijn familie betroffen en die hij zelf mee maakte op de Veluwe.

Veluwe verhaal van mees Peet : ontstaan

Mijn ouders en grootouders kwamen oorspronkelijk uit Nunspeet. In 1947 verhuisden we naar Hengelo. Maar elk jaar tot ongeveer 1963 verbleven we in de zomervakantie altijd een week of vier in Nunspeet. Deels bij mijn grootouders (die woonden aan de Bosweg en aan de Bergakkerweg en later Westerlaan) en deels bij de familie Westerink aan de Westerlaan. Dat waren hele fijne vakanties met heel wat herinneringen. Vandaar deze verhalen. 

DSC_1766

De vader van mijn vader was postbesteller en woonde aan de Bosweg 8. In 1943 overleed hij helaas. Mijn vader was in 1938 en 1939 werkzaam als onderwijzer aan een Christelijke Lagere school, naar ik meen bij meester Hogeweg. Ten tijde van de mobilisatie werd hij opgeroepen voor ons leger. Begin april vertrokken mijn ouders, net getrouwd, naar Rotterdam. Een maand later waren ze alles kwijt, maar gelukkig het leven behouden.

De vader van mijn moeder was rijksveldwachter in Nunspeet en woonde eerst aan de Stationslaan 23. Hij heeft aan den lijve de gevolgen van de oorlog ondervonden. Zijn zoon Berend, werkte eerst bij Staatsbosbeheer, maar werd later ook agent bij de rijkspolitie in Heerde. 
Tegenwoordig woon ik samen met mijn vrouw ook in Putten op de Veluwe. Zo komen al die herinneringen en verhalen weer boven.

In de komende tijd hoop ik meer verhalen te publiceren op deze website. Het zijn vooral herinneringen aan gewone en bijzondere gebeurtenissen.

De volgende verhalen staan op deze website:

 1. Mijn opa, mijn held 
 2. Een gewone werkdag in 1943
 3. Vlucht uit Rotterdam mei 1940
 4. Spelen aan de Zoomweg
 5. Schilderen met mijn nicht
 6. Klodderaar op de markt in Nunspeet
 7. Ultieme ervaring als bijrijder bij de VVM Nunspeet
 8. Belevenissen van veldwachter Coeleman
 9. Help mijn man is klusser
 10. Zwemmen aan zee bij Polsmaten
 11. Onderduiken in het keukenkastje 
 12. Moord in Houtdorp 
 13. Zomervakantie in Heiloo

Veel leesplezier met Veluwe verhalen van mees Peet.

Mocht je willen reageren, dan kun je me mailen

mees Peet van Huinen.

 

Print Friendly, PDF & Email