veluwe verhalen van mees peet

Verpozen in het bos bij Nunspeet (ongeveer 1938)

In Veluwe Verhalen van mees Peet vertelt hij over bijzondere gebeurtenissen, die plaats vonden op de Veluwe. Gebeurtenissen, die zijn familie betroffen en die hij zelf mee maakte op de Veluwe. 

De volgende verhalen kun je lezen:

  1. Mijn opa, mijn held
  2. Een gewone werkdag
  3. Bombardement op Rotterdam en terug naar Nunspeet
  4. Spelen aan de Zoomweg
  5. Schilderen met mijn nicht 
  6. Klodderaar op markt Nunspeet (1958)
  7. Ultieme ervaring als bijrijder bij VVM Nunspeet (1962)

Mijn ouders en grootouders kwamen oorspronkelijk uit Nunspeet. In 1947 verhuisden we naar Hengelo. Maar elk jaar tot ongeveer 1962 verbleven we in de zomervakantie altijd een week of vier in Nunspeet. Deels bij mijn grootouders (die woonden aan de Bosweg en aan de Bergakkerweg en later Westerlaan) en deels bij de familie Westerink aan de Westerlaan. Dat waren hele fijne vakanties met heel wat herinneringen. Vandaar deze verhalen. 

De vader van mijn vader was postbesteller en woonde aan de Bosweg 8. In 1943 overleed hij helaas. Mijn vader was in 1938 en 1939 werkzaam als onderwijzer aan een Christelijke school, naar ik meen bij meester Hogeweg. 

De vader van mijn moeder was rijksveldwachter in Nunspeet en woonde eerst aan de Stationslaan 23. Hij heeft aan den lijve de gevolgen van de oorlog ondervonden. 
Zijn zoon Berend werd later ook agent bij de rijkspolitie in Heerde. 

In de komende tijd hoop ik meer verhalen te publiceren op deze website. Het zijn vooral herinneringen aan gewone en bijzondere gebeurtenissen.

In de rechter kolom kun je de diverse verhalen aanklikken. 
Veel leesplezier.

Mocht je willen reageren, dan kun je me mailen

mees Peet van Huinen.

 

0 0 vote
Article Rating